O nas

Zobotehnični studio Dental Spectrum temelji na individualni obravnavi vsakega posameznika, zato še posebej velik poudarek dajemo sodelovanje na relaciji pacient, zobozdravnik in tehnik. Vsaka obravnava temelji na željah in potrebah, ki so najbolj optimalne za vsakega posameznika.

V našem dentalnem studiu je celotna ekipa specializirana na vsakem posameznem segmentu in to nam omogoča odlično sodelovanje znotraj same organizacije laboratorija, timsko delo pa daje odlične rezultate pri posameznih končnih izdelkih.

Imamo zelo širok spekter znanja in stremimo k nenehnemu izobraževanju, zato smo svoja znanja razširili tudi na digitalnem področju. Izobrazili smo se na področju 3shape sistema pri podjetju Imes Icore, pri katerem smo uspešno opravili vrsto tečajev.

Izpopolnjujemo se tudi na področju printanja 3D modelov, kakor tudi vseh ostalih možnostih, ki jih ponuja printer. Uporabljamo printer Asiga, ki velja za enega najboljših proizvajalcev tovrstnih printerjev na svetu.

Ekipa Dental Spectrum studio

Alen Mauko, zobotehnik in lastnik Dental Spectrum Studia

Sem Alen Mauko in prihajam iz Apač, najbolj severne občine v Sloveniji. Že po končani osnovni šoli me je pot peljala v naše glavno mesto, saj sem se vpisal na srednjo zobotehnično šolo. Od nekdaj me je namreč zanimalo delo v zobotehničnem laboratoriju. Ko sem zaključil s šolanjem, sem se vrnil v domače kraje in nato prve delovne izkušnje pridobival v Zdravstvenem domu Gornja Radgona. Novo priložnost sem nato iskal v Mariboru, kjer sem ustvarjal v zasebnem laboratoriju, po skoraj petih letih pa sem se vrnil v Ljubljano. Še naprej sem uril svoje znanje kot zobotehnik, vmes pa sem končal tudi šolo za ustnega higienika.

Kmalu zatem sem se odločil za samostojno pot in danes ustvarjam v lastnem laboratoriju, ki sem ga poimenoval Dental Spectrum Studio. Ker sem umetnik po duši, stremim k estetski dovršenosti in zato sem svoje delovno okolje opremil za vso najnovejšo tehnologijo, ki moji umetniški žilici dopuščajo prosto pot do estetske dovršenosti vseh mojih izdelkov. Nenehno se tudi izobražujem in udeležujem različnih kongresov, seminarjev in tečajev, s katerimi izpopolnjujem svoje izkušnje. Najbolj bi izpostavil udeležbo na 7-dnevnem tečaju v Zagrebu, ki sta ga organizirala zobozdravnik dr. Marko Jakovac in zobotehnik Alen Alič. Izobražujem se tudi na področju digitalne tehnologije in sicer izpopolnjujem svoje znanje za 3shape sistem, ki omogoča natančno načrtovanje in vrhunsko izvedbo. Eno izmed mojih močnejših področjih so implantati, izdelujem jih na vseh različnih sistemih – Straumann, Neodent, Bego, Ankylos, Astra, Implant Direct, Sky, GTB. Zelo rad imam tudi izzive, ki zahtevajo bolj kompleksne in zahtevne rešitve, zato se veselim tudi najbolj zahtevnih primerov.