Storitve

Dental Spectrum Studio je zobotehnični laboratorij, ki je opremljen z vso sodobno digitalno tehnologijo, ki omogoča celovito digitalno podporo za izdelavo vseh protetičnih rešitev.

Ogrodja

Specializirani smo na področju izdelave vseh vrst ogrodij, saj posebno pozornost namenjamo področju fiksne protetike. Izdelujemo kovinska ogrodja, prevleke in člene na cirkonijevih ogrodjih ter računalniško načrtujemo in izdelujemo tudi kovinska ogrodja za kovinsko – porcelanko tehniko.

Luske

Dovršena estetika je naš adut, zato se lahko pohvalimo z vrhunskimi rezultati pri preobrazbah z luskami. Uporabljamo različne disilikatne materiale in tehniko na ognjeno odpornih krnih. Naša posebnost so Feldspadske porcelanske luske (Feldspathic Porcelain Veneers), ki so narejene iz čiste keramike (e.max, GC).

Implantologija

S CAD/CAM tehnologijo, ki je podprta s celotnim 3Shape sistemom in 3D printerjem izdelujemo namenske konstrukcije, šablone, vodila za implantate, izdelujemo tudi digitalni wax up in ostale številne konstrukcije ter modele. 

S pomočjo 3shape sistema in intraoralnih digitalnih odtisov imamo možnost načrtovanja in printanja 3D modelov vseh večjih proizvajalcev implantatov, kar nas uvršča med peščico zobotehničnih laboratorijev, ki imajo tako zelo širok spekter ponudbe na področju implantologije. Zelo dobro smo preučili vse najbolj pogoste sisteme za implantate, kot so: Straumann, Neodent, Bego, Bredent, Ankylos, Impant Direkt, GTB. Na tem področju je naša kapaciteta znanja tako izpopolnjena, da se mnogi terapevti obrnejo na nas, saj do sedaj še nismo imeli primera, ki ga ne bi z našimi izkušnjami in poglobljenim znanjem uspešno rešili. Izdelamo popolno rešitev na celotnem področju implanotologije, naj gre za snemno, fiksno ali kombinirano protetiko, kot tudi sisteme All on 4 in All on 6.

Inlay, Onlay, Endokrone

Estetska kompatibilnost z naravnim zobom odlikuje inlaye in onlaye. Tudi overlayi in endokrone so estetska rešitev, ki obnavlja določen del zobne krone in predstavlja indirektno restavracijo zoba. Izdelujemo jih iz različnih litijevih disilikatnih mas (e.max, triluxe, amber).

Snemna protetika

Na področju snemne protetike dosegamo visoko funkcionalnost wizil baz, s katerimi lahko načrtujemo vse možnosti restavracij: luske, endokrone, maryland mostove, inleye in onlye, individualnih cirkonskih abatmentov, gredi, vseh vrst polzil idr.

Galvano tehnika

Veliko izkušenj imamo pri pripravi konusov in teleskopov. Ravno, ko gre za estetsko rešitev na teleskopih, smo dolga leta razvijali Galvano tehniko, v kombinaciji z implantati. Prednosti galvansko izdelanega protetičnega nadomestka pred tistim, ki je izdelan po klasični metodi ulivanja, so v homogenosti in v odsotnosti vsakršnih nepravilnosti, ki lahko nastanejo med postopkom ulivanja in ohlajevanja odlitka. Stik s površino (z zobom nosilcem) je zelo natančen, debelina takšnega izdelka pa je po vsej površini enakomerna. Zaradi majhne debeline zunanjih prevlek, izdelanih po galvanskem postopku, imamo več prostora za fasetirni material oz. akrilatne zobe. Zato lahko lažje dosegamo željeno estetiko.